Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

"Cestou do parlamentu" aneb Jak debatovat o veřejném dění

"Cestou do parlamentu" aneb Jak debatovat o veřejném dění
zdroj: tisková zpráva

Dne 3. června 2011 od 10 hodin se ve Státních aktech Parlamentu ČR uskuteční finále studentské debatní soutěže Cestou do parlamentu. Studenti se učí diskutovat o kontroverzních společenských tématech.

Projekt Studentská Agora – debatní soutěž Cestou do parlamentu přináší novou formu interaktivního vzdělávání. Jeho hlavní náplní je výuka debatních technik, debatování nad kontroverzními společenskými tématy (přímá volba prezidenta, leglizace eutanazie, odchod lékařů) zároveň podporuje zájem studentů o veřejné dění a vede je k aktivnímu občanství.

Předsedkyně sněmovny, moderátoři i herci

Projektu se tradičně účastní studenti ze 32 středních škol z kraje Praha, Středočeského, Libereckého a Ústeckého (cca 640 studentů). Kromě semináře o debatování, který se koná na každé z vybraných škol, se studenti mohou zapojit do debatního týmu, který reprezentuje školu na krajském a v případě úspěchu na finálovém kole soutěže.

Záštitu nad 7. ročníkem debatního projektu převzala předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová. Debaty budou komentovat novinářka a moderátorka Barbora Kroužková a Štěpán Pecháček z Parlamentního institutu Parlamentu ČR, moderovat je budou Daniel Šváb a Andrej Polák z divadla Ypsilon.

Projekt pořádá obecně prospěšná společnost Agora CE, partnery projektu jsou Konrad-Adenauer-Stiftung a Nadace Zdeňka Bakaly.

Více informací získáte na www.agora-ce.cz/cestoudoparlamentu, nebo kontaktujte manažerku projektu emailem: eliska.chomatova@agora-ce.cz.