Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Zeman: Neškrtejte policistům, úředníky klidně vyhazujte

Zeman: Neškrtejte policistům, úředníky klidně vyhazujte
zdroj: tisková zpráva

Odborářská stávka zastavila ve středu provoz ve čtyřech školských zařízeních na Vysočině. Nepracují ani katastrální úřady v Jihlavě a Havlíčkově Brodě. Svůj názor na stávku sdělil serveru ParlamentníListy.cz i expremiér a předseda SPO-Z Miloš Zeman.

Účast na stávce ohlásilo na Vysočině také necelých pět procent ze 420 zaměstnanců krajského úřadu. Stovky lidí se tak k protestu připojily.

"Domnívám se, že není vůbec rozumné snižovat platy takovým lidem, jako třeba policistům, hasičů, či záchranářům. Naopak si myslím, že je rozumné snižovat počet státních úředníků," uvedl Zeman s tím, že protest tedy částečně podporuje, pokud je oprávněný.

„Myslím si, že škrtat v této době lze, ale pouze, aby to byly selektivní škrty a pouze tak, kde je to užitečné. Tedy aby skončila přebujelost státní administrativy, tak, jak je tomu dosud. Právo každého je samozřejmě stávkovat, ovšem je otázkou, zda se s tím dá skutečně něčeho docílit," dodal pro ParlamentníListy.cz Zeman, žijící v Novém Veselí na Vysočině.

Celý článek na ParlamentniListy.cz