Dnes je neděle 8. září 2024., Svátek má Mariana
Počasí dnes 17°C Polojasno

Užijte si léto se psem bez starostí

Užijte si léto se psem bez starostí
zdroj: rh2010 / Adobestock.com

Léto je nejoblíbenější roční období. Nabízí spoustu her a dovádění, koupání, dobrodružné výpravy, ponocování a spoustu dalších aktivit. Může být však pro naše čtyřnohé miláčky velkým rizikem. Proto je vhodné se předem připravit. Ať už na neúprosná vedra nebo číhající parazity.

Existuje několik pravidel, které se vyplatí dodržovat. Patří zde například neustálý přístup k čisté vodě, nikdy nenechávat psa bez dozoru v zaparkovaném autě, vyhnout se těžším fyzickým aktivitám psa během poledního slunce, zajistit psovi stín a chládek. Myslet je třeba i na pravidelnou kontrolu a ošetření tlapek i polštářků, rozpálené chodníky mohou napáchat velkou škodu.

Antiparazitika jsou nutnost

Pamatujte, že antiparazitika jako účinná ochrana jsou naprostou nutností. Na pejska číhají komáři, blechy, klíšťata a další havěť. Ať už se vypravíte k vodě, do lesa nebo necháte pejska pobíhat po zahradě. Pokud se i tak stane, že najdete psovi klíště, mějte po ruce pinzetu či přímo háček na vyjmutí klíšťat a dezinfekci k ošetření ranky.

Cestovní misky

Pokud budete s pejskem cestovat nebo podnikat delší procházky, přibalte na cestu láhev s chladnou vodou a cestovní misku. Velikost misky pochopitelně záleží na velikosti pejska. Vedle chladné vody, která je nezbytně nutná pro udržení hydratace, lze psa osvěžit i sprejem (pro psy), který zároveň chrání srst vašeho psa a působí spolu s antiparazitiky jako druhá ochrana.

Hřeben pro psa

Další nepostradatelnou pomůckou nejen v letních dnech, jsou hřebeny. Hřeben pro psa pomůže nejen napravit škody poté, co se pejsek vyválel ve vysoké trávě či prohnal křovím, pomůže i při odhalování klíšťat. Pravidelné vyčesávání je i skvělou prevencí. Hřeben můžete i před použitím nejdřív vychladit, bude to pro pejska príma osvěžení. Existuje mnoho pomůcek, kterými psovi i sobě dokážete zpříjemnit léto. Spokojený pejsek = spokojený majitel.

Zdroje:
Inzerce