Dnes je středa 17. dubna 2024., Svátek má Rudolf
Počasí dnes 4°C Skoro zataženo

Tito významní politici ODS a TOP 09 prý stanou před soudem, špitá se

Tito významní politici ODS a TOP 09 prý stanou před soudem, špitá se
zdroj: tisková zpráva

ParlamentníListy.cz před časem psaly, že se hovoří o tom, že Rada hlavního města Prahy bude obviněna kvůli kauze Opencard. To se nakonec stalo. Nyní na magistrátě a zastupitelstvu kolují zvěsti, že by měla být rada dokonce i obžalována.

To znamená, že by proběhl klasický soudní proces a radní by museli své kroky obhájit před soudem. Především by to ale nejspíš znamenalo, že by to rada neustála a radní včetně primátora i jeho náměstků by museli rezignovat.

„V kuloárech mezi zastupiteli se mluví, že rada hlavního města bude obžalována. Nikdo to nebere na lehkou váhu a panuje kvůli tomu dost velká nervozita a způsobuje to do značné míry ochromení fungování města a chaos. K tomu se přidávají hádky mezi primátorovou skupinou a TOP 09. Do toho ještě boj svobodovců s jeho opozicí uvnitř ODS a i v samotné TOP 09 nejsou vztahy optimální,“ řekl ParlamentnímListům.cz zdroj.

Doklepou to spolu?

Část TOP 09 kvůli tomu uvažuje o možné koalici s ČSSD. Pro ČSSD by prý taková změna musela proběhnout rychle, protože do komunálních voleb zbývá již poměrně málo času a účast v koalici řídící město by ji přinesla již jen problémy, protože existuje řada nepříjemných "kauz" a kostlivců.

Zdroje: