Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Šéf diplomacie bez servítek! Sprosťáku Schwarzenbergu, reaguje ODS

Šéf diplomacie bez servítek! Sprosťáku Schwarzenbergu, reaguje ODS
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Jadrným výrazem okomentoval ministr zahraničí a místopředseda TOP 09 Karel Schwarzenberg to, že si ODS na kongresu odhlasovala usnesení, že vstupu do eurozóny musí předcházet referendum. Je to jako vystrčit na zahraniční partnery p*del, nebral si šéf české diplomacie vůbec žádné servítky.

Jedno z mála témat, které nabídl sobotní kongres ODS, byl postoj ke společné evropské měně. Přestože při vstupu České republiky do Evropské unie bylo přijetí eura podmínkou, občanští demokraté ho vzhledem ke krizi eurozóny přijmout nechtějí. Proto delegáti kongresu odhlasovali usnesení, že k této otázce bude muset být vyhlášeno referendum.

„To usnesení je jen z demonstrativních a vnitropolitických důvodů a znamená vystrčenou p*del, kterou jsme ukázali sousedům," reagoval ostře pro deník Právo ministr zahraničí a místopředseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Už před týdnem podobně zareagoval, když požadavek premiéra Petra Nečase na referendum označil za nakopnutí do zadku německé kancléřky Angely Merkelové, která o záchranu eura usiluje.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.