Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Rath: Odchod Paroubka z ČSSD by byla chyba. Já neodejdu určitě

Rath: Odchod Paroubka z ČSSD by byla chyba. Já neodejdu určitě
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Středočeský hejtman a rebel ČSSD David Rath bude v pátek na volebním sjezdu kandidovat na prvního místopředsedu strany. Bude však čelit hodně složité, ne-li neřešitelné situaci.

Jeden z kandidátů na předsedu - Michal Hašek - Ratha ve vedení strany vůbec nechce, protikandidát Bohuslav Sobotka se zase nechal slyšet, že pokud vyhraje, chtěl by, aby se stal prvním místopředsedou právě jeho konkurent Hašek.

David Rath naprosto odmítá, že by chtěl opustit řady ČSSD. Spekuluje se o tom, že by se v budoucnu přidal ke svému osobnímu i politickému příteli Jiřímu Paroubkovi. Jeho žena Petra stranu v pondělí opustila a sám Paroubek do budoucna podobný krok nevyloučil.

Já ČSSD neopustím

Jiřího Paroubka  se celkem pochopitelně dotklo, že jej jako bývalého dlouholetého předsedu sociální demokracie nepozvali spolustraníci ani na brněnský sjezd. Středočeský hejtman si myslí, že pokud Paroubek opustí řady strany, bude to velká chyba a také újma pro ČSSD.

„Já z ČSSD určitě neodejdu. Za žadných okolností. Pokud to udělá Jiří Paroubek, bude to velká chyba. Udělal by naprosto stejnou chybu, jakou v minulosti udělal Miloš Zeman. Já se za své vize chci prát uprostřed ČSSD," vyjádřil se pro ParlamentníListy.cz politik.

Celý článek na ParlamentniListy.cz