Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 8°C Skoro zataženo

Proč svěřit návrh koupelny profesionálům

Proč svěřit návrh koupelny profesionálům
zdroj: CapturePB / Shutterstock.com

Stavba nového domu, návrh jednotky v bytovém domě nebo třeba výraznější rekonstrukce, to všechno jsou situace, kdy majitele čeká návrh nové koupelny. Nejedná se přitom o žádnou maličkost, koupelna je prostorem, ve kterém trávíme opravdu hodně času. Potřebujeme proto, abychom se v něm cítili dobře a současně aby koupelna splňovala všechny požadavky na její fungování.

Proč oslovit profesionální návrháře?
Motivací pro kontaktování profesionálních návrhářů jsou především jejich zkušenosti. Návrháři dobře vědí, na co lidé často zapomínají, mají přesně zmapované ony maličkosti, které nám laikům často unikají. Mnohem lépe budou schopni navrhnout koupelnu tak, aby byla její plocha využita s maximální efektivitou a prostor byl opticky co největší.

Profesionálové mají navíc sofistikované technické nástroje, díky kterým jsou schopni návrh zpracovat na zcela jiné úrovni a také umožnit zákazníkovi představit si budoucí podobu koupelny s maximální přesností, což může následně znamenat další zlepšování návrhu a nové nápady.

Realizace koupelen prostřednictvím koupelnových studií je ideální cestou pro všechny, kdo se nespokojí s průměrem, ale chtějí od své koupelny maximum. Jak z hlediska estetiky, tak z hlediska funkčnosti.

Na co se soustředit
Každý zájemce o novou koupelnu, ať již využije služeb studia či nikoliv, bude muset učinit některá rozhodnutí, která dají koupelně základní podobu. Než se do toho pustíte, měli by jste si vytvořit seznam otázek, které vám pomohou s výběrem podoby vaší koupelny:

  • Obklad nebo dlažba? Zásadní rozdíl je v tom, že obklad patří pouze na stěny, dlažbu můžete použít jak na stěny, tak na zem. Navíc je možné vybrat si z lesklého a matného provedení. Lesklý obklad koupelnu opticky zvětší, je však náročnější na údržbu.
  • Jak vybrat vhodné světlo? Nejčastějším řešením jsou zapuštěná LED svítidla. Při výběru je vhodné sledovat jak barevnou teplotu světla, tak i symbol IP, který označuje stupeň ochrany krytem. Za ním následující dvě čísla pak udávají ochranu před vniknutím cizích předmětů, nebezpečným dotykem a před vniknutím vody.
  • Vana nebo sprchový kout? Pokud vaše koupelna nepojme oboje, musíte si vybrat. Sprchový kout šetří jak místo, tak i spotřebu vody, a je vhodnější pro starší osoby nebo osoby po úrazu. Vyžaduje však pravidelnou údržbu a čištění. Vana zase představuje ideální řešení pro koupání miminek a dětí, což oceníte hlavně v případě, že plánujete rodinu. Obecně však lze říct, že koupání je méně hygienické než sprchování.

Jedná se ale pouze o základní otázky, během zařizování koupelny jich bude mnohem víc. Zde mohou opět odborníci významně pomoci tím, že představí jak všechny otázky, tak i možnosti řešení, jejich výhody i nevýhody, speciální parametry apod.

Rozmístění jednotlivých prvků stejně jako typ dlažby a obkladů se budou nejlépe posuzovat na základě počítačové vizualizace koupelen, kterou vám v koupelnovém studiu samozřejmě pečlivě zpracují.

Kapitolu samu pro sebe tvoří nacenění materiálu a potřebných prací. I v tomto ohledu dokáže profesionální koupelnové studio odhadnout náklady na celý projekt velmi přesně. Práce koupelnového studia má celou řadu výhod a rozhodně se vyplatí. Proto neváhejte a kontaktujte koupelnové studio Praha se svým projektem.

Dopřejte své budoucí koupelně maximální péči od samého počátku. Bude-li koupelna od návrhu po vlastní realizaci v rukou odborníků s mnohaletými zkušenostmi, výsledek tomu bude odpovídat a čas strávený v koupelně bude následně velmi příjemný.

Zdroje:
Inzerce