Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Panika v části ODS: Kalousek zničí Bártu, pak vše ovládne

Panika v části ODS: Kalousek zničí Bártu, pak vše ovládne
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Z části ODS se ozývají hlasy, že za současnou vládní krizí a oslabením Věcí veřejných stojí skupina "starých" spojenců Petr Tluchoř, Miroslav Kalousek, Mirek Topolánek a Marek Dalík. Může tomu napovídat několik indicií, o kterých ParlamentníListy.cz informovaly.

Na to, aby véčkařsští ministři Radek John a Josef Dobeš odešli z vlády, podle zdrojů z ODS tlačil nejvíce Petr Tluchoř a „navezl" do toho i premiéra Petra Nečase. Stejně tak jejich odchod podporuje i Miroslav Kalousek, který poměrně ostře reagoval na prohlášení Hradu, že nebude akceptovat vládu přeběhlíků.

Stejně kriticky reagoval na prohlášení Hradu, že je potřeba znát plán B, Petr Tluchoř. Ten dodal, že prezident musí oba ministry Véček odvolat a ústava nezná kroky B a C.

"Je jasné, že všechno tohle nahrává do karet Kalouskovi a Tluchořovi. Obnovuje se tak stará kalouskovsko-topolánkovsko-tluchořovská klika. Ať už bude vláda s přebehlíky, nebo předčasné voby, nahrává to Kalouskovi a oslabí to Nečase. Buď bude vláda závislá na jejich klucích a holkách, nebo ódéeska projede předčasné volby, bude se muset změnit vedení strany a Topka porazí ODS," řekl redakci vysoce postavený člen ODS.

Celý článek na ParlamentniListy.cz