Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

ODS se zlobí na noviny a konkurenci. Nejsme mafiáni, ani Palermo

ODS se zlobí na noviny a konkurenci. Nejsme mafiáni, ani Palermo
zdroj: tisková zpráva

Občanští demokraté z Prahy 11 odmítají, že by vedení zdejší radnice zastrašovalo opoziční politiky, jak uvedla úterní Mladá Fronta Dnes. Článek je prý ukázkou předvolebního boje, vedeného nefér způsoby. Podle šéfa místní buňky ODS Jiřího Janečka za ním stojí TOP 09 a Hnutí pro Prahu 11.

Úterní MfD popisuje v článku autorů Jaroslava Kmenty a Antonína Viktory poměry na pražském Jižním Městě. Místní politici údajně hovoří o „Palermu", zastrašování, sledování i fyzických útocích. V hledáčku násilníků se má podle výpovědí uvedených v textu ocitnout každý, kdo nějakým způsobem protestuje proti zdejšímu vládnutí „kmotrů", včetně bývalé starostky Marty Šorfové či kandidátů opozice Zdeňka Vítka a Jiřího Štylera.

Chtějí vyhrát za každou cenu

Vedení stranické buňky na Jižním Městě i pražské organizace ODS se ale za současného starostu ODS Dalibora Mlejnského staví. Jak šéf ODS Praha 11, pražský radní Jiří Janeček, tak celopražský lídr Boris Šťastný, upozorňují shodně zejména na fakt, že podobný materiál se objevil jen deset dní před komunálními volbami, ve kterých svede ODS v Praze souboj především s TOP 09.

Celý článek na ParlamentniListy.cz