Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Nečas: Dotyčné fotky jsem považoval za provokaci bulváru

Nečas: Dotyčné fotky jsem považoval za provokaci bulváru
Petr Nečas | zdroj: Isifa.com

Premiér Nečas se ani návštěvě Polska nevyhnul otázkám na aktuální politické situaci. Během kratičké tiskové konference například potvrdil, že inkriminované fotografie své ženy opravdu viděl, ale považoval je pouze za provokaci bulváru.

Dotaz: Situace v česku se přiostřuje, jste připravený na to, že to může být poslední den ve funkci premiéra?
Petr Nečas, předseda vlády ČR: Musím říci, že budeme jednat. Podstatou politiky je jednání a podstatou politiky je také, že žádná funkce není doživotní, takto jsem k tomu vždycky přistupoval.

Dotaz: Advokát Jany Nagyové řekl, že jste viděl fotky ze sledování své ženy, je to pravda?
Petr Nečas, předseda vlády ČR: Viděl jsem fotky, které měly být fotkami od paparazziů, od bulváru s velkým časovým odstupem a považoval jsem je za provokaci.

Dotaz: Vicepremiérka Karolina Peake dnes řekla, že koalice ODS, TOP09 a Lidem může pokračovat ale naznačila, že bez vás, jak to vnímáte?

Petr Nečas, předseda vlády ČR: Já to nevnímám nijak, myslím si, že budeme jednat a vzkazy přes média je jedna věc, jednání je věc druhá.

 Dotaz: Martin Kuba dnes řekl, že je připraven převzít zodpovědnost, že se možná ještě dnes sejde výkonná rada ODS, neberete to jako podraz?

Petr Nečas, předseda vlády ČR: Tak v prvé řadě, dneska se výkonná rada ODS určitě nesejde, tu svolává předseda a já jsem jí nesvolal. Bezpochyby se sejde výkonná rada do úterního hlasování o důvěře, tak jsme rozhodli již v pátek. To znamená, nejpozději v úterý dopoledne bude jednání výkonné rady, možná se přesune na pondělí.

Dotaz: Máte pocit, že máte podporu své strany?
Petr Nečas, předseda vlády ČR: Já jsem přesvědčen, že ano.

Zdroje: