Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Kubera: Světová válka může vypuknout prakticky do 24 hodin

Kubera: Světová válka může vypuknout prakticky do 24 hodin
zdroj: Mediafax

Jaroslav Kubera, který nikdy nebyl velkým fanouškem Evropské unie, pokládá rok 2011 za určité potvrzení jeho názorů.„Tento rok nám totiž přinesl nakročení EU k svému rozpadu – o tom asi nikdo příliš nepochybuje – i když tomu mnozí před několika měsíci možná ještě nevěřili,“ řekl ve svém komentáři Kubera.

Podle něj je to důsledkem toho , že nástup jedné krize střídá nástup krize další a ta s sebou opět může přinést krizi ve všech možných formách. „U nás se zatím daří těm největším důsledkům čelit  třeba se to podaří i v příštích letech. Podle mě totiž důležitým nástrojem k tomu je prosazení vládních reforem. Ano, možná mají chyby, ale musí být, abychom se zcela nepropadli. Možná, že já osobně bych s rizikem nastupující krize prosazoval i úspory na různých úřadech – včetně ministerstev. Jejich počet u nás bych snížil na polovinu,“ pokračuje dále senátor Kubera.

Podle něj je v současné době problémem také to, že svět začíná ovládat v plné míře virtuální realita – která může být záměrně posouvána, pozměňována a být zcela jiná, než skutečnost. „Den staré zprávy jsou dnes již hrozně moc staré – za těch 24 hodin se jejich obsah může zcela zásadně změnit v opak anebo tedy být jen staré – tedy absolutně neaktuální. Možná že to ovlivňuje i tok dějin, i když u nás bychom se měli hlavně zamyslet nad tím, co vstřebáváme. Neustále jsme bombardováni tím , jak je u nás hrozná korupce, vztahy, úředníci, předpisy, zákony a tak dále…Pod vlivem takovéto denní masáže jsme pak vystaveni pocitu, že je to u nás snad nejhorší na celém světě. To ale tak přece vůbec není! Ty věci, co se dějí u nás, se dějí všude…“ konstatuje v komentáři pro ParlamentníListy.cz Kubera.

Celý článek naleznete na ParlamentníListy.cz