Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Konfekční nebo na míru?

Konfekční nebo na míru?
Košile na míru | zdroj: http://www.lepremier.cz/

Nabídka pánských košil v českých obchodech je naprosto tristní. Vévodí košile s krátkým rukávem případně v pastelových barvách. Kapsička je samozřejmostí. A když budete mít smolný den, narazíte i na košile s příměsí polyesteru.

V tom lepším případě se to bude výrobce snažit marketingově skrýt za "nežehlivé košile". V tom horším to bude prostě šunt. 100% bavlna je u košilí naprostý základ.

Správná košile na správnou příležitost

Pro někoho je to možná překvapivé, ale existují 3 základní kategorie košil: volnočasové, business a formální. Volnočasovou košili si můžete vzít o víkendu, večer, nebo zkrátka na volnočasové aktivity. Poznáte ji podle odvážnějších vzorů - kostky, pruhy, výraznější barvy atd.

Business košile jsou pracovním standardem - na všední den v kanceláři ideální. Můžou být čistě bílé, světle modré, nebo s jemným vzorkem. Často se nosí s kravatou.

Úplně nejvýš, co se formálnosti týče, jsou formální neboli společenské košile. Ty už musí být čistě bílé a mít francouzské manžety na manžetové knoflíčky. Užijete je zejména na večerní společenské příležitosti s tmavou kravatou nebo černým vázacím motýlkem.

Když konfekce nestačí

Můžete zvolit správnou košili pro správnou příležitost, ale pokud vám nepadne, tak jak má, stejně to nebude ono. Pokud máte rámcově konfekční postavu (jako 80 % lidí), stačí vám konfekční košile.

Skvělé pánské košile vyrábí Le Premier. Zkušenosti se šitím košilí na míru (odkaz) firma zúročila v nabídce klasických konfekčních košil. Vyvinula svůj speciální zúžený střih, který by měl skvěle sedět většině českých mužů.

Máte-li trochu nestandardní postavu (a kdo nemá, že?), můžete vyzkoušet i košile na míru. Stojí sice o trochu více, ale na druhou stranu si můžete vybrat z desítek látek a košili si maximálně přizpůsobit svých potřebám a mírám.

Zdroje:
http://www.lepremier.cz/