Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Konečně je tu středoevropské léto. Víkend bude slunečný, ale ne příliš

Konečně je tu středoevropské léto. Víkend bude slunečný, ale ne příliš
Zákruty řeky Moravy | zdroj: ThinkStock

V uplynulých třech týdnech už asi kdekdo docela vážně přemýšlel, že by se poohlédl po místě k životu někde v chladnějších pásech. Léto v České republice totiž letos bylo povětšinou natolik horké, že člověka vůbec nelákalo opustit dům, a to je v létě samozřejmě velká škoda. Meteorologové však pro nás nyní mají dobré zprávy: Nejen, že už by se vedra vrátit neměla, ale navíc nás čeká krásný, skutečně letní víkend.

V noci na pátek se nám bude určitě dobře spát, jelikož nám pootevřeným oknem do pokoje povanou nejnižší noční teploty mezi 8 a 12 stupni. Přes den se pak oteplí na 23 až 27 a v celé zemi by mělo být jasno až polojasno.

V sobotu pak zůstane obloha podobně vyjasněná, jen na Šumavě se mohou objevit přeháňky. Vítr bude vát rychlostí 1 až 4 metry za vteřinu a teploty přes den vystoupí maximálně na 29 stupňů.

Teplo v neděli by mělo být takřka totožné jako v sobotu, jen postupně začne přibývat oblačnosti a budou se tvořit bouřky - příjemné osvěžení na konec víkendu. Na počátku týdne následujícího se pak bude trochu ochlazovat, ale stále ne níže než přibližně kde dvaceti stupňům. 

Vyhlídky jsou to opravdu dobré.

Zdroje:
chmi.cz