Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Kalousku, jsi jako Hitlerův Goebbels? A jsi zdravý? Tak udeřilo od Bobošíkové

Kalousku, jsi jako Hitlerův Goebbels? A jsi zdravý? Tak udeřilo od Bobošíkové
Jana Bobošíková | zdroj: isifa/MAFRA/DAN MATERNA

Strana Suverenita se ohradila proti slovům Miroslava Kalouska, který ji označil za „téměř náckovskou“. Strana se proti tomu ohradila a Kalouskovu snahu o neustálé označování jejich strany za nedemokratickou přirovnala k výkonům Hitlerova říšského ministra propagandy Goebbelse.

„Suverenita je tak výlučně antievropská a téměř náckovská, že my si nemůžeme konkurovat na politickém kolbišti,“ uvedl Miroslav Kalousek pro Českou televizi.

Zástupce strany Jany Bobošíkové tím neobyčejně rozhořčil. Vnímají to prý tak, že se je místopředseda TOP 09 pokoušel zařadit mezi nedemokratické a nacionalistické strany. „Pokud tento výrok myslel pan Kalousek vážně, je na místě obava, zda se u něj nejedná o symptomy postupující duševní poruchy,“ píše se v tiskovém prohlášení.

„Nacistický ministr propagandy Joseph Goebels se řídil heslem, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Řídí se snad pan Miroslav Kalousek stejným heslem, když neustále řadí SUVERENITU - Blok Jany Bobošíkové k antievropským stranám?“ ptá se dále.

Suverenita se prý hlásí k tomu, že odmítá diktát evropských byrokratů a Lisabonskou smlouvu a dovolává se původních principů evropské integrace. Pokud prý Kalousek řadí proto Suverenitu téměř mezi náckovské strany, prokazuje tím prý pouze to, že vůbec netuší, co nacismus byl. „Tuto orientaci by měl hledat spíše u některých lidí ve své straně,“ rýpla si Suverenita do TOP 09. Přitom právě předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková je prý největším soukromým sponzorem Památníku Lidice.

Zdroje: