Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Jandák je zhnusen. Ratha lynčují, po modrých nejdou.

Jandák je zhnusen. Ratha lynčují, po modrých nejdou.
zdroj: Mediafax

Pokud by se korupční kauza netýkala sociálního, ale občanského demokrata, česká média by se jí prý tolik nezabývala. Nejen Rath, ale i další kauzy a přístup k nim znechutily poslance Vítězslava Jandáka (ČSSD) k úvahám o parlamentním konci.

Voliči ČSSD jsou kauzou Davida Ratha doslova zhnuseni. Až polovina těch, kteří byli dosud zarytými voliči této partaje, se totiž prý rozhodla, že dezertuje k jinému politickému táboru. Ukázal to alespoň aktuální výzkum společnosti Millward Brown pro deník Lidové noviny.

Podle oranžového poslance Vítězslava Jandáka, který pro ParlamentníListy.cz výsledky výzkumu okomentoval, nejde o nic překvapivého. Z Rathovy kauzy je znechucen i on sám. A to dokonce natolik, že má co se týče svého působení v Parlamentu zaječí úmysly.

Zavřete oči, odcházím?

"Jsem zhnusen. Zvažuji i odchod z Parlamentu. Nejde jen o kauzu pana Ratha, ale i další, celá vnitropolitická situace jde špatným směrem. Vemte si ProMoPro, IZIP a další skandály," řekl redakci Jandák s tím, že se mu nelíbí ani mediální pojetí konkrétních kauz.  České sdělovací prostředky jsou totiž podle něho zaměřeny výrazně doprava.