Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Instalace venkovních rolet je hračka

Instalace venkovních rolet je hračka
zdroj: Tisková zpráva

Uvažujete o pořízení venkovních rolet, ale nejste si jisti, kterou variantu zvolit? Způsobů montáže je hned několik a je dobré v nich mít jasno s předstihem.

Venkovního stínění typu venkovní roleta se nabízí hned v několika variantách:

  • předokenní rolety,
  • zaomítací rolety,
  • nadokenní rolety
  • a rolety do překladů.

Rozdíl mezi nimi tkví ve způsobu montáže – a většinu z nich je dobré řešit v průběhu rekonstrukce či dokonce už při projektování domu. Pojďme si tedy říct, čím se který typ vyznačuje.

Předokenní rolety

Předokenní rolety uvítají ti z vás, kteří touží po venkovním stínění, ale z jakéhokoliv důvodu nechtějí nebo nemohou dělat větší stavební úpravy. Jediné, s čím musíte počítat, je, že roletový box zabere několik centimetrů v horní části okna.

5 zdroj: Tisková zpráva

Zaomítací rolety

Tento elegantní typ venkovního stínění pro vás bude skvělou volbou, pokud zvažujete rekonstrukci či dokonce stavbu nového domu. Tušíte správně: roletový box se umisťuje nad okna a po jeho instalaci se zatáhne vrstvou fasády. Nebude tedy vidět.

A co když se náhodou pokazí pohon rolet? I s tímto výrobci venkovního stínění počítají. U zaomítacích rolet od Building Shutters je zaomítnutý pouze box, avšak pro kontrolu či případné opravy venkovních rolet slouží revizní klapka, do které se kdykoliv bez problému dostanete.

Nadokenní rolety

Typ rolet, které se instalují společně s okny, jsou nadokenní rolety. A mají ještě jeden benefit – můžete si sami zvolit, zdali preferujete roletový box viditelný, nebo pěkně zaomítnutý pod fasádou.

nadoken zdroj: Tisková zpráva

Rolety do překladů

Tento typ rolet je potřeba řešit – už z podstaty názvu stínění – v projektové fázi domu. Roletový box se totiž instaluje do speciální varianty překladu a po zaomítnutí není vidět. Samotné stínění pak stačí namontovat až jako finální krok před nastěhováním.

Každá z těchto čtyř instalací venkovního stínění je něčím specifická, avšak všechny zaberou zkušenému montérovi nanejvýš část dopoledne. Díky tomu si můžete být jisti, že instalací rolet nebudete rušit ani sousedy v paneláku. Máte-li zájem o konkrétní kalkulaci, v Building Shutters vám se vším ochotně poradí.

Zdroje:
Inzerce