Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Indka se provdala za psa kvůli zvrhlým vesnickým pověrám

Indka se provdala za psa kvůli zvrhlým vesnickým pověrám
Osmnáctiletá indická dívka se svým psím ženichem | zdroj: Daily Mail

Osmnáctiletá Indka Mangli Mundaová se musela provdat za toulavého psa, aby zbavila svou vesnici jakéhosi prokletí. Zvíře dovezli na svatbu limuzínou, obyvatelé vesnice čtyřnohého ženicha přivítali nadšeným jásotem. 

Na svatbě Mangli se psem trvala vesnická rada, která usoudila, že je to jediný způsob, jak zbavit dívku zlých kouzel. Čáry přitom prý ohrožovaly nejen Mangli, ale celou vesnici. Pokud by na svatbu se psem nekývla, nejspíš by si ji žádný muž stejně nevzal. Podle vesničanů by totiž každému, kdo by ji chtěl za manželku, hrozilo smrtelné nebezpečí.

Sňatek se psem je naštěstí pro dívku jen dočasný. Za několik měsíců se bude smět provdat za člověka, do té doby se ale musí o psa starat.

Není to zdaleka poprvé, kdy se indická vesničanka provdala za zvíře. Tento rituál jako způsob, jak se zbavit zlých duchů, provozuje několik obcí v regionu.

Nakonec tak můžeme být rádi, že žijeme v relativně civilizované zemi, která má sice vlastní problémy, ale aspoň nikdo nikoho nenutí ke sňatkům se zvířaty. 

zdroj: YouTube

Zdroje:
Vlastní, Daily Mail