Dnes je sobota 27. července 2024., Svátek má Věroslav
Počasí dnes 13°C Polojasno

Dodavatel energií: Jak vybrat toho nejlepšího?

Dodavatel energií: Jak vybrat toho nejlepšího?
zdroj: Tisková zpráva

Na trhu dnes působí mnoho dodavatelů elektrické energie a zemního plynu. Kvůli nestabilní situaci na trhu s energiemi je však poměrně těžké vybrat toho nejlepšího. Podle čeho dodavatele energií tedy vybrat? Na co si dát pozor před podpisem smlouvy? A jak probíhá přechod k novému dodavateli energií?

Kdo je dodavatel energie
Dodavatel energií nabízí zemní plyn nebo elektřinu jako komoditu. To znamená, že ji prodává jako zboží. Celý proces funguje tak, že dodavatelé elektrické energie nebo plynu tyto komodity nakoupí na burze a následně je prodávají domácnostem nebo firmám – tedy konečným odběratelům.

A jaký je rozdíl mezi dodavatelem energie a jejím distributorem? Distributor je vlastník plynové nebo elektrické soustavy, skrze kterou se rozvádí energie do domů. Jednotliví distributoři jsou regulováni státem.
 
Nejlepší dodavatel energie. Jak ho vybrat?
Pokud se vám zdá, že za energie platíte zbytečně moc, nechte si od spolehlivého dodavatele elektřiny a plynu vytvořit nezávaznou cenovou nabídku. Na kalkulačce, kterou najdete například na webu SPP, si navíc vše můžete sami spočítat, a to přímo z pohodlí domova. Správně zvolený dodavatel energie vám může uspořit až několik tisíc korun ročně. Na trhu však existuje spousta dodavatelů plynu a elektřiny. Vybrat toho nejlepšího dodavatele energií je proto těžké. 

Každý slovenský nebo český dodavatel energií vám nabídne různé podmínky. Při výběru dodavatele se zaměřte nejen na cenu, ale také na klientský servis, férové a srozumitelné podmínky, spolehlivost firmy nebo délku trvání smlouvy. Nejlevnější dodavatel energie nemusí být vždy tou nejlepší volbou. Situace na trhu s energiemi se neustále mění, a proto je lepší zvolit spolehlivého dodavatele, který vám zajistí dodávku energií s jistotou. 

SPP má v České republice a na Slovensku více než 1,3 milionu zákazníků. Díky diverzifikovaným zdrojům zajišťuje společnost stabilní dodávky energie pro domácnosti i firmy.

tiscali (3) zdroj: Tisková zpráva
 
Jak přejít k jinému dodavateli energií?
Spolehlivý dodavatel energie s vámi zkonzultuje stávající smlouvu a poradí vám, zda by bylo možné tarif nastavit lépe. Vše také přizpůsobí na míru vašim potřebám. Na základě vašich požadavků poté připraví smlouvu a předá vám ji, abyste se mohli k jednotlivým bodům vyjádřit. Smlouvu si vždy pečlivě přečtěte a v případě nejasností se nebojte na jednotlivé body dozeptat. 

SPP na klienty netlačí, a proto máte čas si před podpisem smlouvy vše důkladně rozmyslet. Pokud budete s návrhem smlouvy souhlasit, můžete SPP udělit plnou moc, díky které za vás společnost vše vyřídí. Převod smlouvy nebyl nikdy jednodušší. Jde totiž pouze o administrativní záležitost, která není spojena s žádnými fyzickými změnami. 

Zdroje:
Inzerce