Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 1°C Polojasno

Dimun: ČRo opět dezinformuje, podnikneme právní kroky

Dimun: ČRo opět dezinformuje, podnikneme právní kroky
zdroj: Mediafax

Český rozhlas obvinil v pátek ČSSD, že během jeho předvolební debaty byli lidé v publiku zaplacení, aby tleskali Jiřímu Paroubkovi. ČSSD to popřela, připomněla nedávný omyl ČRo v kauze Dienstbier a chce se prý bránit "právními kroky".

"ODS neunesla převahu příznivců ČSSD a uchýlila se k pomlouvačné kampani," sdělil ParlamentnimListům.cz vedoucí sekce PR a marketingu ČSSD Petr Dimun.

Celé prohlášení Petra Dimuna čtěte ZDE

Český rozhlas své tvrzení opírá o svědectví dvou mladých lidí, kteří tvrdili, že dostali peníze za to, že hlasitými projevy podpoří právě Paroubka. Zatímco při řeči šéfa ČSSD byl často slyšet hlasitý potlesk, projevy Petra Gandaloviče z ODS a dalších politických rivalů během debaty provázelo nesouhlasné bučení a výkřiky "korupce" nebo "český kapr".

"Bylo zřejmé, že příznivce ČSSD v sále řídilo několik mužů, kteří lidem gesty napovídali, jaké emoce mají dát najevo: kdy tleskat a kdy naopak pískat, bučet a pokřikovat. Několikrát rozdával tyto pokyny i kandidát ČSSD a Paroubkův asistent Petr Benda," uvedl rozhlas na své webové stránce. 

Dimun připomněl, že je to v krátké době už podruhé, kdy "rozhlas zveřejňuje nedostatečně ověřená obvinění vůči ČSSD". Redaktor ČRo Jan Hrbáček nedávno zveřejnil informaci o spolupráci senátora Jiřího Dienstbiera s komunistickou rozvědkou. Nakonec se rozhlas za nepravdivou informaci omluvil.

Jiří Paroubek vysvětlil hlasité projevy publika v debatě takto: "Modrý tým si možná nějak platí, tak možná z toho pánové vycházejí, že si někdo něco platí. To skutečně v sociální demokracii není. Ti lidé přišli spontánně, jsou trochu rozhořčeni po těch předchozích událostech (napadení Bohuslava Sobotky a útoky na mítincích). Přišli a řekli si, že možná pány potrápí, to je všechno. Mně se to nelíbilo, ale takový je svět," dodal Paroubek.

TISCALI / www.parlamentnilisty.cz