Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Démon dopravního podniku Rittig se stahuje z Česka, bojí se Bradáčové

Démon dopravního podniku Rittig se stahuje z Česka, bojí se Bradáčové
zdroj: Mediafax

Ivo Rittig, dlouholetý mocný podnikatel z Prahy, prý začíná ukončovat své obchodní aktivity v České republice a chce se postupně stáhnout do zahraničí.

Podle serveru Aktuálně.cz jej k tomu vedou zejména události letošního roku, který někdejší vlivný zákulisní hráč nemůže považovat za svůj nejlepší. Zatímco dříve se o něm mluvilo pouze v politických kuloárech a psalo příležitostně v ekonomických rubrikách, nyní se jeho jméno začalo objevovat na titulních stránkách. A to především v souvislosti s podivnými kšefty s pražským dopravním podnikem.

Zejména se o něj však začaly skutečně vážně zajímat orgány činné v trestním řízení, zejména pak odhodlaná státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Po těchto zjištěních už podle zjištění serveru Aktuálně.cz Rittig na nic nečekal a začal své aktivity přesouvat do zahraničí.

Signálem o ústupu z ČR je i jeho snaha zbavit se sítě obchodů s luxusní módou. Tu provozuje firma Prospekta Moda, která je sice vlastněna anonymními akcionáři, ale vystupuje za ní Lenka Vejvalková, Rittigova bývalá partnerka, která se přiznala i k padesátiprocentnímu podílu ve firmě. Zbylá polovina je skryta kdesi na Kypru. Dříve se k němu Rittig hlásil veřejně, nyní už prý jen mezi zasvěcenými. 

Zdroje: