Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Bátorovy výroky jsou za hranicí etiky. "Starý chudáček" byl poslední kapkou

Bátorovy výroky jsou za hranicí etiky. "Starý chudáček" byl poslední kapkou
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Členové TOP 09 se brání nařčení, že si spolupracovníka ministra školství Josefa Dobeše (VV) Ladislava Bátoru berou jako rukojmí, aby jim umožnil naplnit plán na odchod z vlády. Bátorův kolega z akce D.O.S.T. ale tuto variantu připouští. A "demonstraci pravdoláskařů" příliš nerozumí.

Prázdniny se chýlí ke konci a opět úřaduje i vláda. Či spíše neúřaduje. Její středeční jednání totiž překvapivě přerušil odchod členů TOP 09. Důvod? Osoba, či spíše výroky předsedy akce D.O.S.T. Ladislava Bátory. Ten zároveň působí i jako spolupracovník ministra školství Josefa Dobeše (VV). A podle TOPky by měl svůj post opustit.

Poslední kapku k jeho kritice přidala jeho slova adresovaná ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi (TOP 09). Nazval jej totiž "starým chudáčkem". Podle TOP 09, ale třeba i vedení KSČM, jsou jeho výroky za hranicí etiky, a tak by měl být neprodleně propuštěn. Jeho nadřízený Josef Dobeš ale trvá na svém. A Bátoru odvolávat nechce.

Bátorův kolega, místopředseda akce D.O.S.T. Petr Bahník, nad postupem TOPky kroutí hlavou. "Důvody, které TOPka uvedla, jsou dost těžko pochopitelné. Vyvolat kvůli tomu vládní krizi, to je pro nás dost těžko pochopitelné," uvedl.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.