Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 2°C Dešťové přeháňky

AXA Bank nabízí do konce dubna zvýšené úročení nových vkladů

AXA Bank nabízí do konce dubna zvýšené úročení nových vkladů
zdroj: tisková zpráva

Komerční sdělení: Máte volné finanční prostředky? Využijte prémiový úrok, který u svých spořicích účtů aktuálně nabízí AXA Bank. Peníze vložené na účet od začátku března do konce dubna budou úročeny úrokovou sazbou zvýšenou o 0,45 %. Celkové zhodnocení tak může dosáhnout až 2,3 % p.a., což je v současnosti na trhu spořicích účtů zcela mimořádná nabídka. Nabídky přitom mohou využít jak stávající, tak noví klienti banky.

Flexibilita i dobré úročení

Spořicí účet je velmi flexibilní produkt, u kterého mohou klienti na rozdíl třeba od termínovaného vkladu prakticky přes noc vkládat a znovu vybírat menší i větší obnosy peněz. Banky naopak čas od času v rámci konkurenčního boje upravují úrokové sazby podle chování klientů a situace na trhu. Zhodnocení peněz na spořicích účtech je přitom vždy několikanásobně vyšší než na běžných účtech, ačkoliv funkčnost (například možnost používání platební karty nebo internetového bankovnictví) je často hodně podobná.

 Spořicí účet od AXA Bank

Spořicí účet od AXA Bank patří mezi nejvýhodnější produkty ve své kategorii již od svého uvedení na trh v únoru loňského roku. Klienti neplatí žádné poplatky za zřízení ani vedení účtu a roční úroková sazba je v českých podmínkách nadprůměrná. A to i přesto, že ji AXA Bank musela mírně snížit, když stejně jako konkurenční banky reagovala na situaci na trhu a snížení sazeb centrální banky. Částky do 1 milionu se vám tak v současné době úročí 1,85 % ročně, na finanční prostředky nad milion korun se vztahuje roční sazba 1,1 %.

 Nyní přišla AXA Bank s dodatečným prémiovým úrokem 0,45 % p.a., vztahujícím se na všechny peníze, které klienti na spořicí účty uloží od začátku března do konce dubna. Celkové zhodnocení, které bude aplikováno až do konce června, tak vzroste na 2,3 % (1,45 % p.a. u částek nad milion korun).

Jak funguje prémiové úročení? zdroj: tisková zpráva

 Jak funguje prémiové úročení?

Nabídka platí pro nově příchozí i současné klienty AXA Bank. Pokud ještě účet u AXA Bank nemáte a nyní si ho založíte, tak vám budou až do konce června zvýšenou sazbou úročeny všechny peníze, které na něj vložíte do konce dubna. Pokud již účet máte delší dobu založen, bude se prémiové úročení vztahovat na tu část vkladů, které vám na něm přibyly oproti zůstatku k 1. březnu 2011.

 Jednoduše řečeno, pokud jste na začátku března měli na kontě 100 tisíc korun a vložíte dalších 50 tisíc, prémiově se vám bude úročit právě těchto 50 tisíc korun. Na původních 100 tisíc se bude vztahovat standardní sazba 1,85 % p.a. Rozhodující pro určení prémiově úročené částky je skutečně původní zůstatek, takže kdybyste například 25. března všech 100 tisíc korun vybrali a hned druhý den je tam opět vložili, na prémiové úročení nedosáhnete (na účtu bude stejný zůstatek jako 1. března – 100 tisíc).

 Více informací o prémiovém úročení a spořicím účtu od AXA Bank naleznete na www.axabank.cz