Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Disident John Bok k Čechům: Povstaňte a "popravte" politiky

Disident John Bok k Čechům: Povstaňte a "popravte" politiky
zdroj: Profimedia

Aktivista a disident John Bok o sobě dává opět vědět. Kvůli nesouhlasu s postupem jednoho ze státních zástupců se dostal do křížku s ministrem spravedlnosti Jiřím Pospíšilem (ODS). Stejně jako z něho je ale znechucen i z dalších členů vlády Petra Nečase. Z lidí prý dělají doslova "blbečky".

Podle občanského aktivisty Johna Boka už dorostla míra arogance současných vládních činitelů nejvyšší míry. K názoru jej přivedl aktuálně zejména přístup ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS).

Pospíšil? Vrchol arogance

Právě tomu Bok za spolek Šalamoun, jehož je členem, navrhl ve středu podání kárné žaloby na státního zástupce Marcela Bodláka za to, že kritizoval udělení prezidentské milosti pro Annu Benešovou obviněnou z korupce.

"Pospíšil je tak arogantní, že to ani není možné. S čímkoliv se na něj obrátíme, vůbec neodpovídá. Přitom je to prý nejpopulárnější ministr," kroutí hlavou aktivista. Kárná žaloba podle něj musí uspět.

"Státní zástupce Bodlák porušil zákon, naše stanovisko není neoprávněné, " ohrazuje se dále Bok, který dostal kvůli svému kroku už i výhružný mail. "Od jakéhosi pana Růžičky mi přišla zpráva, že jsem idiot a chci, abychom se vrátili do totality," uzavřel téma žaloba Bok s tím, že pokud měl Bodlák podezření, že došlo ke korupci, měl podat běžné trestní oznámení.