Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Ztracené peníze a Chalupa: ODS namáčí Kalouska

Ztracené peníze a Chalupa: ODS namáčí Kalouska
zdroj: Mediafax

Pražská TOP 09 vyzvala ministra Tomáše Chalupu (ODS), aby odstoupil z funkce, protože ještě jako starosta Prahy 6 svěřil stovky milionů firmě Key Investments, která nedávno vrátila ČNB licenci. Politici ODS ale vidí za poškozením městské části chybu ministerstva financí a ČNB.

Jako bumerang se může vrátit TOP 09, že její pražská organizace v souvislosti s kauzou Key Investments zaútočila na některé politiky ODS a vyzvala je k odstoupení ze všech zastávaných funkcí. To se týkalo ministra životního prostředí a někdejšího starosty Prahy 6 Tomáše Chalupy, poslance a starosty třinácté městské části Davida Vodrážky a Vladislava Lipovského, který stál v čele radnice Prahy 10.

Důvodem je skutečnost, že ve vedení radnic svěřili stovky milionů společnosti Key Investments, která ale nedávno vrátila České národní bance patřičnou licenci. Společnost Key Investments, u které mají dohromady přes 600 milionů korun městské části Praha 6, 10 a 13, změnila předmět podnikání a ukončila činnost obchodníka s cennými papíry.

Nečas výzvu na odstoupení Chalupy odmítá, Kalousek ji nevznese

Důsledkem toho nejspíš bude, že městským částem zůstanou neprodejné a zřejmě bezcenné „cenné" papíry. Pražské TOP 09 vadí, že politici ODS povolili jejich nákupy, i když byly neobchodovatelné na veřejných trzích, a zcela ignorovali signály o zadlužení a stavu firem, jejichž cenné papíry nakoupili.

Celý článek na ParlamentniListy.cz