Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Zemřel slovenský herec Andrej Hryc

Zemřel slovenský herec Andrej Hryc
Andrej Hryc s dcerou Wandou | zdroj: Profimedia

Ve věku 71 let podlehl leukémii slovenský herec Andrej Hryc. Informovala o tom slovenská média s odvoláním na instagramový příspěvek jeho dcery Wandy Adamik Hrycové. Podle serveru sme.sk mu lékaři diagnostikovali akutní leukémii loni na jaře, Hryc absolvoval transplantaci kostní dřeně a chemoterapii.

Hryc se narodil 30. listopadu 1949. Jako divadelní herec působil ve Státním divadle v Košicích či na Nové scéně v Bratislavě a hostoval i v jiných divadlech. Na kontě má více než 50 filmů, mimo jiné Pehavý Max a strašidlá, Kamarád do deště, Habermannův mlýn, Bathory a Příběh kmotra. Čeští diváci jej znají také ze seriálů Ulice či Černí baroni. Na Českého lva byl nominován za Rivers of Babylon z roku 1998, na obdobnou slovenskou cenu Slnko v sieti za thriller Čára z roku 2017.

Hryc vystupoval i ve Slovenském rozhlase, sám založil rádio Twist, vystupoval v muzikálech, byl výraznou osobností slovenského dabingu a věnoval se rovněž produkci. "Sbohem tati, děkuji za všechno, už nic nebude jako dosud," napsala dcera Wanda na instagramu.

Zdroje: