Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Vojáci v krizi. Výstroj shání za své. Nadávají "tlustému papalášovi" Vondrovi

Vojáci v krizi. Výstroj shání za své. Nadávají "tlustému papalášovi" Vondrovi
zdroj: Mediafax

Česká armáda - bosá armáda. Ještě nedávno se naši vojáci smáli, když proti nim protivník v Afghánistánu útočil bosý a v hadrech a nyní už jsou na tom do značné míry stejně. Muži a ženy české armády si musí své uniformy kupovat v army shopech, a za své vlastní peníze.

Část úředníků a vysokých důstojníků, kteří jsou zaměstnáni v kancelářích, si je přitom často berou po tuctech i pro své rodiny. Trpí tím úroveň armády, citelně klesá její morálka. A to je katastrofa i z politické stránky věci.

„Svoji výstroj si nyní pořizuji stejným způsobem, jako příslušníci našich aktivních záloh," řekl pro ParlamentníListy.cz kapitán Roman Gavlas z Velitelství vojenské policie Stará Boleslav. A ve svých výtkách není zdaleka sám.

Budu smrdět jako prase

„Máme možnost nafasovat si jen jedno tričko na rok a to ještě v nemožných velikostech. Co mám ale dělat, když teď pojedu v deštivém podzimu na čtrnáctidenní cvičení do hor? Až budu promoklý durch, nebudu se mít ani do čeho převléknout a navíc budu smrdět jako prase? Uvědomuje si to vůbec ten tlustý papaláš na obraně, který se místo o nás stará jen o své politické přežití?" rozčiluje se další příslušník Vojenské policie (VP). Své jméno si ale nepřál sdělit, aby kvůli kritice řízení resortu obrany Alexandra Vondry při plánovaných kritizovaných kontroverzních změnám ve VP nepřišel o místo.

Celý článek na ParlamentniListy.cz