Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Skutečné oběti války. Děti Gazy

Skutečné oběti války. Děti Gazy
Palestinské dítě v nemocnici | zdroj: Isifa.com

Hoďme stranou politickou rovinu táhlého izraelsko-palestinského konfliktu, který opět eskaloval ofenzívou izraelské armády v pásmu Gazy. Koneckonců, je opravdu tak důležité, 'kdo si začal'? Pomiňme i to, jak se chovají Palestinci či Izraelci, nebo otázku, kdo z nich je vlastně v právu. Ptejme se, kdo je skutečnou obětí války. Odpověď nalezneme na následujících snímcích. VAROVÁNÍ: Slabším povahám nedoporučujeme. 

A je tak nějak zcela jedno, jestli radikálové Hamasu schválně schovávají zbraně či další zásoby do školek a nemocnic, které pak bombarduje důsledná izraelská armáda, nebo si Izraelci vybírají civilní cíle schválně. Na výsledku to nic nemění - umírají děti. 

Palestinci, dítě mrtvé palestinské dítě | zdroj: Isifa.com

Nebo si odnášejí do života zranění a nenávist. Co jiného také může zůstat v člověku, když jako malé dítě zažije hrůzy války?

palestina, dítě Zraněné palestinské dítě | zdroj: Isifa.com

Izraelsko-palestinský krvavý spor nikdy nebude mít řešení, dokud budou v Gaze děti, které neznají nic než strach a bolest. 

Palestina, dítě, nemocnice Zraněné palestinské dítě | zdroj: Isifa.com

Nebo dokud budou muset palestinské ženy oplakávat své mrtvé dcery a syny. Protože nic jiného nedokáže zaplavit srdce nenávistí tak, jako utrpení vlastního dítěte. 

palestina, ženy, pláč Palestinské ženy | zdroj: Isifa.com

Neukázali jsme ani zlomek snímků, které aktuálně proudí z Gazy. Většina je příliš drastická a nedá se zveřejnit. Nechceme stranit Palestincům, ani hanit Izrael. Realita totiž nikdy není černobílá. Jedna věc je ale jednoznačná - svět zlomených duší nemá budoucnost. 

palestinské dítě v nemocnici Palestinské dítě v nemocnici | zdroj: Isifa.com

Zdroje:
Vlastní