Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Půjčka bez doložení příjmu Cool Credit

Půjčka bez doložení příjmu Cool Credit
zdroj: tisková zpráva

Klienti na půjčky bez doložení příjmu slyší. Je to ale dobře?

Online půjčky, SMS půjčky, půjčky bez ručitele, úvěry bez doložení příjmu. To jsou největší lákadla nebankovních poskytovatelů půjček. Klienti na ně slyší. Využívají toho, že nemusí ztrácet dlouhé hodiny jednáním v bance, užívají si peněz, které lze získat během několika minut. Jenže ne všechno je tak růžové, jak se může zdát. Například půjčky bez doložení příjmu mohou být docela rizikové.

Nebankovní poskytovatelé vlastně ani nemají jinou možnost než snížit přísnost kontrol. Když chtějí poskytovat půjčky online a během deseti minut, není šance si klienta patřičně ověřit, prolustrovat registry dlužníků a zkontrolovat si jeho příjmy. Svým způsobem tedy riskují. A klienti také.

Dokládání příjmu není jen nutné zlo

Proč bych měl bance říkat, kolik si vydělám. Co je jim do toho. Není to zbytečné? To jsou nejčastější názory klientů. Samozřejmě jste-li zodpovědní a dokážete si spočítat, jestli máte či nemáte šanci dané splátky pravidelně platit, je všechno v pořádku. Jenže spousta klientů nic takového nedělá. Půjčí si bez rozmyslu, a že nebudou schopni včas splácet, je jim jedno. Nebo o tom dokonce ví, nicméně nedokáží vymyslet jinou cestu. Přesně pro takové jsou půjčky bez doložení příjmu jen cestou do pekel.

Pokud si poskytovatel půjčky ověřuje váš příjem, dělá to pro bezpečí své i vaše. Sebe tím ochraňuje, jelikož se ujišťuje, že klient bude schopný splácet. Klientovi také zaručuje bezpečí – prostě nepůjčí těm, jež by půjčka přivedla jen do ještě větších problémů.
Výsledný verdikt? Půjčky bez doložení příjmu jsou tady pro zodpovědné klienty. Ty nezodpovědné jen přivedou do problémů. Bohužel i ti si o ně mohou zažádat a často jsou jim schváleny. Některé společnosti na to ovšem jdou chytřeji.

Příjmy se neověřují, ale úplně bez kontroly to nejde

Rozumný kompromis vymyslela společnost Cool Credit. I u nich najdete půjčky bez doložení příjmu, nicméně neposkytují je úplně všem. Nechtějí po svých klientech doklad o pravidelném příjmu, avšak než jim půjčku dají, trochu si je proklepnou.

Prověřují registr exekucí a insolvencí, což dává smysl. Pokud je někdo v takových potížích, že je zde zapsaný, půjčku by dostat neměl, protože to jeho dluh jenom prohloubí. Naopak neprověřují Centrální registr dlužníků, NRKI, BRKI ani SOLUS. Sem se totiž člověk dostane velice snadno – třeba kvůli pozdě zaplacené faktuře za telefon.

Půjčka bez doložení příjmu je navíc u Cool Credit poskytována ve výši od 1000 Kč do 20000 Kč. Bylo by nerozumné někomu, o kom vlastně ani nemáte moc informací, půjčit desetitisíce. Opět se tím chrání obě strany. Úvěr je možné vyřídit online, v pracovních dnech může mít klient na účtu klidně do 10 minut od odeslání žádosti. Úvěr bez doložení příjmu je totiž vhodný zejména pro nenadálé výdaje, jako jsou poruchy auta, koupě nového spotřebiče apod. V takovém případě jsou bezpečné, pokud tedy víte, že utáhnete splátky.

Zdroje:
Inzerce