Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Opozdilci, neházejte děti přes plot!

Opozdilci, neházejte děti přes plot!
Neházejte děti přes plot! | zdroj: @laprovence

Co mají dělat rodiče, když s vyplazeným jazykem dotáhnou potomstvo do školky - a už je zavřeno? Jedno neuvěřitelné řešení napadlo pár rodičů v jihofrancouzském Avignonu.

Na vstupní bráně mateřské školy v Avignonu se objevila neobvyklá zákazová cedule: Zakazuje házet děti přes plot. V poslední době, kdy panují přísnější pravidla kvůli koronaviru, někteří rodiče nestíhali dovést své děti do školky včas, a tak řešili zavřenou bránu svérázným způsobem, píší francouzská média.

"Neházím své děti přes bránu! Když přijdu pozdě, vrátím se v 10 nebo v 15 hodin," hlásá tabulka na brance školky. Její fotografie na twitteru během jediného dne sklidila stovky ohlasů.

Podle ředitelky vzdělávacího zařízení v Avignonu Sanay Mezianeové není podobné chování pravidlem, ale stalo se to již několikrát. S nápadem přišla jedna rodina a další se inspirovaly. Paní Mezianeová je ale rozhodnutá ponechat ceduli na místě i poté, až tato neuvěřitelná praxe skončí. "Necháme ji tam jako jakési memento," říká.

Francie patří k evropským státům, které pandemie postihla nejvíce. V zemi se 67 miliony obyvatel se od začátku šíření nákazy infikovalo přes 1,8 milionu lidí a Francie je podle americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU), která vývoj pandemie sleduje globálně, čtvrtým nejvíce zasaženým státem na světě -  po USA, Indii a Brazílii. S covidem-19 tam dosud zemřelo 41 000 lidí.

Zdroje:
ČTK, La Provence