Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Ohlédnutí za týdnem módy

Ohlédnutí za týdnem módy
zdroj: tisková zpráva

Na pražské Štvanici skončily přehlídky další edice Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Akce, která představila kolekce domácích módních návrhářů a značek na příští jaro, přilákala pozornost zdaleka nejen žen. K našemu potěšení se ukázalo, že nápadité módy pro muže najdeme u tuzemských návrhářů přehršel. A také, že nastupující generace designérů skrývá slibný potenciál. Trojici, která nás nejvíce zaujala najdete zde.

Blažek

Jarní kolekce módního domu Blažek s novou image v podání designérky Jany Kuťkové zaujala svěžími nápady a potěšila dokonalými materiály. Kolekce stojí na odlehčených látkách v béžové a tmavě modré barvě. Kalhoty nad kotníky a šortky doplňují košile s exotickými vzory a v klasickém pánském šatníku méně obvyklé doplňky jako kšiltovky, šátky či velké klíčenky na krk. Blažek svou jarní kolekcí potvrdil, že umí skloubit kvalitní materiály a provedení s cool designem, a nabízí módu přístupnou pro každého muže. „Obleky od Blažka jsou zdravě konzervativní a současně mají mladický výraz. Jsou to klasické elegantní střihy, ale mají jemný nápad a vtip,“ pochválil kolekci známý designér a sklář Rony Plesl.

BLazek-MBPFW-SS18-0757 zdroj: tisková zpráva

Adam Kost

Nadchla nás také elegantní a perfektně ušitá kolekce studenta UMPRUM Adama Kosta. Saka, vesty, košile a šortky na jaro 2018 působily nadmíru stylově. Kost navrhuje také obuv a letos se svou kolekcí bot Straight Black vyhrál pánskou kategorii soutěže Baťa Young Designers Challenge.

Adam-Kost-MBPFW-SS18-4210 zdroj: tisková zpráva

Jan Černý

Energická, mladistvá a sportovněji laděná kolekce studenta Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Jana Černého byla inspirována anonymitou letištního prostředí.  V kolekci se odrážely motivy jako čárové kódy etiket zavazadel, kožené sedačky v letadlech nebo trika zabalená ve vakuovaných pytlích. Dvě džínové bundy vtipně propnuté k sobě připomněly touhu sbalit na cestu víc, než se vejde do příručního zavazadla. 

Jan-Cerny-MBPFW-566 zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
Inzerce