Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Restaurace vyzrála na povinný odstup. Pomáhají jí plyšáci

Restaurace vyzrála na povinný odstup. Pomáhají jí plyšáci
Plyšové pandy v restauraci Maison Saigon v Bangkoku se starají nejen o společnost, ale i o bezpečí hostů | zdroj: Profimedia

S tím, jak ve znovuotevřených restauracích zachovat bezpečný odstup, se jejich majitelé poprali jak se jen dalo. Někde snížili počty stolů, jinde mezi ně umístili plastové přepážky. Jedna restaurace v Thajsku zvolila osobitý způsob, který navíc hostům zpříjemňuje pobyt - na volné židle posadili plyšové pandy.

Natthwut Rodchanapanthkuová, majitelka vietnamské restaurace Maison Saigon v Bangkoku, se chtěla vyhnout nevzhledným přepážkám mezi stoly. Zároveň nechtěla riskovat kontroly, pokuty, nebo dokonce to, že se v jejím podniku někdo koronavirem nakazí.

Pořídila proto několik desítek plyšových medvídků panda, kteří jsou rozmístěni na židlích tak, aby bylo bezpečné vzdálenosti učiněno zadost. Kdyby někdo chtěl namítnout, že plyšáci nejsou zrovna něco, co se bezproblémově udržuje v čistotě, tak méďové jsou ve své službě pravidelně desinfikováni. 

Hosté jsou z nápadu nadšeni. Kromě toho, že jsou pandy skutečně roztomilé, poskytují vítanou společnost během obědové pauzy, kterou byli hosté často zvyklí trávit společně s kolegy. Teď nemohou, a tak přijdou medvídci vhod. Navíc selfie s nimi vypadají super!

Zdroje:
Profimedia