Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Němcová na zlobivé poslance nechystá bič. Nechce být generál

Němcová na zlobivé poslance nechystá bič. Nechce být generál
zdroj: tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová tvrdí, že nebude mezi poslanci žádným drábem. Zákonodárci prý pod jejím šéfováním musí sami pochopit, jak se mají chovat.

Zatímco v jiných zákonodárných sborech padají facky, či se poslanci houfně perou, v tom českém dosud padaly jen slovní urážky. Verbálními „hříčky" ve sněmovně proslul v minulosti například poslanec sociální demokracie David Rath, či nynější místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek. Pozadu nezůstával ani někdejší ministr dopravy Petr Bendl. Rád se hádal s Rathem například o stavu středočeského hejtmanství, kde působil coby hejtman ještě před ním.

„To jsou osobní pře, které jsou postavené na osobních argumentech. To si, myslím, do sněmovny patří. Je to politický styl těch dvou, já jim to brát nebudu," řekla ParlamentnímListům.cz Němcová na vrub obou mluvků. Okamžitě ale přispěchala s vysvětlením, že musí poslanci sami pochopit, jak se ve sněmovně mají chovat.

„Sami musí vědět, co se sluší a patří ve slušné společnosti. Já nebudu jejich generálkou a ani vychovatelkou," upozornila.

Celý článek na ParlamentniListy.cz