Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Gross rozhádané ČSSD: Už to zachází dál, než je zdrávo

Gross rozhádané ČSSD: Už to zachází dál, než je zdrávo
zdroj: Mediafax

Řinčení zbraní v podobě ostrých slovních výpadů provází atmosféru v sociální demokracii před blížícím se sjezdem, který rozhodne o novém předsedovi strany. Stanislav Gross, který ji vedl po Vladimíru Špidlovi a před Jiřím Paroubkem, tvrdí, že nynější rozhádaností dělá ČSSD radost svým oponentům.

Reakce současných představitelů strany na expremiérova slova ParlamentníListy.cz zjišťují.

Dva nejvážnější kandidáti na nového předsedu ČSSD Bohuslav Sobotka a Michal Hašek momentálně rozdělují stranu a především jejich stoupenci si ve výpadech proti rivalům neberou žádné servítky. „Máme páté kolony v podobě těch, co chtějí dělat zákulisní dohody a obchody s vládními stranami.a mají tendenci osobní prospěch povýšit nad zájmy našich voličů. Je to vlastně i přístup Michala Haška," ostře zaútočil ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz David Rath ze Sobotkova křídla.

„Co říká Rath mě celkem nezajímá, ale mělo by to zajímat Sobotku, protože ho to podle mého názoru poškozuje. Ale poškozuje to i celou sociální demokracii," opáčil místopředseda strany Milan Urban, který patří k Haškovým stoupencům. Stupňující se napětí určitě souvisí s tím, že oba dva kandidáti získali z konferencí po sedmi nominacích a jejich vyhlídky na šéfovský post tak jsou zcela vyrovnané.

Celý článek na parlamentnilisty.cz