Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Články autora

Pavel Lopušník

Komentáře

Ve vládě jsme neselhali, dušují se lidovci před sjezdem

Pavel Lopušník 22. 5. 2015
V sobotu odstartuje sjezd KDU-ČSL ve Zlíně, který má odpovědět na zásadní otázku: Kam bude tato strana dál směřovat? Mnozí jí vyčítají, že za přítomnost ve vládě zaplatila radikálním ústupem od svého programu, založeného mimo jiné na podpoře drobného a středního podnikání. Jiní připomínají, že někteří lidovečtí poslanci "jdou na ruku" šéfovi Hnutí ANO Andreji Babišovi, třeba v otázkách elektronických registračních pokladen nebo podpoře biopaliv. Předseda strany Pavel Bělobrádek má ale prý o budoucnosti strany jasno a působení lidovců ve vládní koalici vidí naopak optimisticky.   
Komentáře

Komentář: Daniel Landa: Kontroverzní umělec nebo jen prohnaný obchodník?

Pavel Lopušník 21. 5. 2015
V půlce května se na Vyšehradě konala výstava s názvem 'Má vlast', na které se pražský radní pro kulturu Jan Wolf sešel se svým známým, zpěvákem Danielem Landou. A prý se před ním zmínil, že Praha chystá oslavy výročí 700 let od narození římského císaře a českého krále Karla IV. Landa zrovna pracoval na novém albu, kde se mělo objevit pár skladeb o panovnících z rodu Lucemburků. Wolfa napadlo, že zpěvák mohl složit hymnu či znělku, která by slavnosti zahájila. Následovala mediální smršť, po které si to Landa rychle rozmyslel. 
Magazín

Kopilot Airbusu A320: Úkladný vrah nebo nemocný člověk?

Pavel Lopušník 9. 5. 2015
Vyšetřování tragické nehody německého airbusu ve francouzských Alpách se zatím soustředí především na Andrease Lubitze, který stroj schválně navedl do země. Už méně se ale řeší, jak je možné, že se člověk s těžkými depresemi a léky silně ovlivňujícími psychický stav i motoriku pacienta, mohl dostat do kabiny, byť "jen" jako kopilot.