Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

BYTY U DUBU: Jedeme dál!

BYTY U DUBU: Jedeme dál!
zdroj: tisková zpráva

Druhá etapa velmi úspěšného projektu Byty U Dubu startuje. Proč? V první je hotova hrubá stavba, do dokončení zbývá pouze rok a volných je už jen 14 bytů ze 157. 

„Považujeme to za skvělý úspěch, vždyť po celé Praze je momentálně k dispozici více než 7000 volných bytů v novostavbách,“ říká Jiří Thein z developerské společnosti Kuchař & Thein, která za projektem v pražských Modřanech stojí. Podle něj tyto prodejní výsledky generovala kombinace několika faktorů, jimiž se projekt vyznačuje. „Vynikající poloha s veškerou občanskou vybaveností v nejbližším okolí a s dobrou dopravní dostupností autem i městskou dopravou, kvalitní standard vybavení, a především – velmi rozumná cena,“ vypočítává Thein s tím, že významnou roli sehrála i nízká sazba úroků u hypotečních úvěrů, kdy koupi nového bydlení na hypotéku si tak může dovolit i ten, kdo na úvěr dříve ani nepomýšlel.

U_Dubu_II_int zdroj: tisková zpráva

2. etapa méně bytů, ale větší dispozice 

Druhá etapa bude komornější než ta první. Jde o čtyřpatrový dům s jediným vchodem, obsahuje pouze 35 bytů, přičemž přízemí je částečně určeno i pro komerční účely. Většina bytů je dispozice 3+kk, nebo 4+kk o velikosti až 116 m2, všechny tyto byty mají komoru a balkon, či terasu, některé disponují dvěma koupelnami, apod., vše dle požadavků na moderní rodinné bydlení. Tuto nabídku doplňují byty s tzv. chytrou dispozicí 1/2+kk.

Co to znamená? Jednoduchou úpravou plánované polopříčky lze vytvořit jeden velký obytný prostor, nebo si pokoj naopak oddělit a vytvořit útulný a plnohodnotný byt 2+kk. „V Praze se v současné době až 25 procent bytů kupuje jako investice. Pro tyto účely jsou právě naše variabilní dispozice ideální. Bytů 1/2+kk s výměrou kolem 50 metrů čtverečních je v druhé etapě celkem dvanáct,“ zdůrazňuje Jan Kuchař, partner developerské společnosti Kuchař & Thein.

Většina bytů disponuje komorou a místem pro vestavěné skříně, všechny jednotky ve druhé etapě mají balkon nebo lodžii. V suterénu nechybí sklepy, garážová stání a společné prostory v podobě míst na kola a dětské kočárky.

Za pozornost stojí i možnost zvýšit si základní vybavení bytu pomocí výhodného příplatkového balíčku Standard plus, nebo si dispozici bytu a vybavení bytu uzpůsobit svým představám v rámci klientských změn.

Velký úspěch prodeje 1. etapy ukazuje, že modřanský projekt Byty U Dubu je odpovědí na poptávku po cenově dostupných nových bytech v Praze.

U_Dubu_II_ext_den zdroj: tisková zpráva

Lokalita

Projekt vyrůstá na doposud nevyužitém a zanedbaném prostranství mezi ulicemi Generála Šišky, Československého exilu, Soukalova a K Dolům v Praze 4 – Modřanech. Vyznačuje se dobrou dopravní dostupností – tramvají, jejíž zastávka je na dohled, se bez přestupu dostanete do centra města za necelou půlhodinku, dopravní dostupnost se ještě zrychlí po dostavbě plánované trasy metra D. Projekt je navržen jako kombinace zatepleného železobetonového pláště se zděnými příčkami i s ohledem na co možná nejekonomičtější provoz budoucích obyvatel. Bude disponovat průkazem energetické náročnosti B.

V pěší dostupnosti najdete veškerou občanskou vybavenost (Poliklinika Modřany, školy, školky, nákupní možnosti), s menšími provozovnami se počítá i v přízemí všech domů projektu. Kousek odsud vede po pravém břehu Vltavy vyhlášená cyklo a in-line stezka Podolí – Zbraslav, podél které se nachází veškerá možná sportoviště a zábava pro rodiny s dětmi (Freestyle park Modřany, sportovní areál Hamr, areál v bývalé vodárně v Braníku či golfový klub v Hodkovičkách).

Projekt byl odbornou porotou oceněn jako Realitní projekt roku 2014 v Praze 4.

Zdroje:
Inzerce