Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Podnikatel Jančura: Nečas je srab. A Kalousek prý páchá zločiny proti lidskosti

Podnikatel Jančura: Nečas je srab. A Kalousek prý páchá zločiny proti lidskosti
zdroj: Mediafax

Podnikatel Radim Jančura si ohledně hodnocení pravicové vlády rozhodně nebere servítky. Pán státní kasy Miroslav Kalousek (TOP 09) podle něho páchá zločiny proti lidskosti. A ani další ministři prý v kabinetu nemají co dělat.

Ač by vládní středopravicová politika měla být ze strany českých podnikatelů kvitována s povděkem, i z jejich řad se již ozývá kritika. ParlamentnímListům.cz se se svými názory na vládu premiéra Petra Nečase (ODS) svěřil i majitel a ředitel Student Agency, Radim Jančura.

Nečas je srab

"Patřím mezi kritiky této pravicové vlády, Nečas je slabý, je to srab, Kalousek přerůstá přes hlavu, výměnu Pospíšila za Blažka považuji za nešťastnou," vypočítává negativní personálie Nečasovy vlády známý úspěšný podnikatel.

Mnozí ministři by v ní prý vůbec neměli působit. "Drábek, Blažek, Kuba, Kalousek, Nečas," vyjmenovává ty, kteří v kabinetu nemají co dělat. Trnem v oku jsou mu pak šéfové resortu financí a spravedlnosti.

"Zvyšování DPH považuji za zločin proti lidskosti," komentuje krok šéfa státní kasy Miroslava Kalouska (TOP 09). Pro lidi, kteří přežívají od výplaty k výplatě, jde prý o smrtící krok.