Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Zeman v Berlíně opět rýpal do novinářů

Zeman v Berlíně opět rýpal do novinářů
Prezident Zeman a německý prezident Gauck | zdroj: Isifa.com

Prezident Miloš Zeman během své návštěvy v Berlíně neopomenul své „oblíbené“ novináře. Během krátkého vyjádření narážel na to, že se ho zástupci médií nezeptali na hlavní témata jeho přednášky na Humboldtově univerzitě.

Prezident před odjezdem reagoval na otázku, zda může rozvést tezi, že strategie EU vůči terorismu je slabá. „To byla jedna věta z půlhodinové přednášky, ale naprosto chápu, že si novináři tu větu vybrali,“ odpověděl Zeman.

„Chcete-li znát centrální větu celé přednášky, je to důraz na investice jako nástroj překonání krize,“ podotkl Zeman ke svému projevu na berlínské Humboldtově univerzitě.

Závěrečná část programu hlavy státu v Německu doznala drobné změny. Miloš Zeman totiž vyjádřil přání prohlédnout si v Berlíně pozemek, kde by měla vyrůst nová budova velvyslanectví.

Doprovod prezidentské kolony však nejdříve onen pozemek nemohl najít a zastavil na špatném místě. Po krátkém kroužení centrem německé metropole bylo nakonec správné místo nalezeno a poté už prezidentská kolona s početným policejním doprovodem odjela na berlínské letiště.

Zdroje: