Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Velké dusno v ČSSD. Paroubek hrozí odchodem

Velké dusno v ČSSD. Paroubek hrozí odchodem
zdroj: tisková zpráva

AKTUALIZOVÁNO Jiří Paroubek uvažuje o změně stranického dresu. Má smělý plán, a sice vzkřísit Českou národní socialistickou stranu (ČSNS 2005). V rozhovoru pro Lidové noviny se k tomu přiznal sám Paroubek a potvrdil tak několik měsíců trvající spekulace, které dříve odmítal.

Místopředseda ČSSD Michal Hašek doufá, že v případě odchodu ze strany se Paroubek vzdá poslaneckého mandátu.

„Vidím výzvu, která se rýsuje, tedy dostat do sněmovny historickou stranu spjatou s Edvardem Benešem," potvrdil Paroubek spekulace, že uvažuje o vstupu do mimoparlamentní strany. O jeho vstupu do strany již před časem hovořil bývalý člen ČSSD a dnešní člen vedení strany Jiří Vyvadil.

"Jsem s Jiřím ve spojení dvakrát týdně a on o našem projektu ví, ovšem je to jeho rozhodnutí, a to nemohu předjímat. Nás by rozhodně potěšila jeho podpora i jako nezávislého kandidáta," sdělil Vyvadil již v březnu ParlamentnímListům.cz. Tehdy expředseda ČSSD podobné úvahy odmítal.

Vedení ČSSD se Paroubkovy plány moc nezamlouvají. Bohuslav Sobotka ještě před týdnem tvrdil, že by rád viděl Paroubka na ministerstvu financí v nové stínové vládě ČSSD, kterou má představit koncem května.

Celý článek na ParlamentniListy.cz