Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Užijte si jarní den na Gotbergu!

Užijte si jarní den na Gotbergu!
zdroj: ThinkStock

Návštěvnická sezóna začíná i na Gotbergu! Vychutnejte si jaro na jižní Moravě a naplánujte si víkendový výlet se zastávkou v našem vinařství. Uvidíte, jak se příroda po zimě s každým slunečným dnem probouzí, jak ožívá vinice a v ohradě radostně poskakují jehňátka. Nebude trvat dlouho a rozkvete náš meruňkový sad, k němuž se v nedalekých Hustopečích přidají i vyhlášené mandloně. Mnoho fotografů a milovníků přírody k nám přijíždí právě v tuto dobu, aby se pokochali krásou rozkvetlých stromů a zachytili je svými objektivy.

Spojte návštěvu moderní vinařské architektury s ochutnávkou kvalitních přívlastkových vín a sestavte si žebříček oblíbených chutí podle vlastních preferencí.  Na uvítanou můžeme doporučit vína, která si aktuálně přivezla medailová ocenění z prestižních mezinárodních soutěží. Například Chardonnay pozdní sběr 2013 před nedávnem oslovilo porotu v bulharské Sofii na největší soutěži vín VINARIA BULGARIA v Plovdivu, kde získalo zlatou medaili, a z Paříže si přivezlo stříbrné ocenění ze soutěže Vinalies Internationales.

Přijeďte k nám na Pálavu a poznejte mikulovskou vinařskou oblast i prostřednictvím vinařských zážitků.  Na Gotbergu budeme mít od Velikonoc (od 4.4.) otevřeno i o sobotách, a to vždy od 10 do 17 hodin. V klidu můžete odpočívat na terase vinařství se skleničkou v ruce a za hezkého počasí pozorovat, jak slunce zapadá nad zdejšími Mušovskými jezery.

Cestu na Gotberg najdete snadno. Autem se vydejte směrem po dálnici z Brna do Bratislavy a v Hustopečích (EXIT 25) sjeďte z dálnice do obce Popice, kde před Obecním úřadem odbočte doprava a pokračujte do kopce do vinařství Gotberg.  V Popicích zastavuje vlak (trať Brno – Břeclav). Ze zastávky vás čeká asi třicetiminutová procházka vesnicí a vinohrady. Ultra lehká letadla a vrtulníky mohou přistát na letišti Popice (400 metrů dlouhá a cca 15 metrů široká zpevněná přistávací dráha) a odtud se vydejte pěšky do Gotbergu. Krabice vín čeká jako odměna na první odvážlivce, kteří k nám přiletí horkovzdušným balonem! Dle povětrnostních podmínek je možné přistát v blízkosti vinařství.

Poznejte, ochutnejte a užijte si Gotberg