Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Topolánek píše dopis straníkům: ODS je ohrožena

Topolánek píše dopis straníkům: ODS je ohrožena
zdroj: Mediafax

Mirek Topolánek napsal otevřený dopis svým spolustraníkům. Nelíbí se mu, že ODS opouští svůj program a ztrácí kvůli tomu voliče. Ostře odsoudil praktiky sledování politiků a obecně hlavně současné směřování strany.

„ODS je ohrožena. Je ohrožen tento, ve střední Evropě unikátní a těžce opakovatelný ; projekt liberálně-konzervativní strany hájící svobodu a kapitalismus. Je ohrožen námi samými. Velmi jsem váhal, zda se mám vůbec ozvat. Je pohodlnější mlčet... Moje minulá odpovědnost za ODS, moje současná občanská odpovědnost za demokratický vývoj v této zemi a moje obava o budoucnost mě přinutila nemlčet,“ začíná svůj dopis expremiér.

Zastavme odposlouchávání

Topolánek uznal, že na současné situaci má svůj podíl viny. „Mírou vynucených kompromisů, personálně, vlastními chybami. Není mnoho lidí v ODS, kteří mají právo a zároveň povinnost se ozvat a svou autoritou apelovat na pozitivní změnu, musí to být ale všichni, současní i minulí členové ODS, kteří se musí poprat se stávající situací a onu změnu prosadit,“ vysvětluje expremiér. Dodal, že ODS podle něj ztratila vize.