Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Strašný úpadek, vynadal kníže Zemanovi na síti. A toto následovalo

Strašný úpadek, vynadal kníže Zemanovi na síti. A toto následovalo
Karel Schwarzenberg | zdroj: isifa/MAFRA/František Vlček

Prezident Miloš Zeman si klade podmínky. Než bude vůbec uvažovat o tom, že by svěřil sestavování vlády v druhém pokusu kandidátce trojkoalice LIDEM, ODS a TOP 09 Miroslavě Němcové (ODS), požaduje 101 notářsky ověřených podpisů poslanců. To velmi ostře odsoudili mnozí politikové. Jedním z hlasitých kritiků je i předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Exministr zahraničí Karel Schwarzenberg označil Zemanův požadavek 101 ověřených podpisů jako podmínku pro jmenování premiéra za "vyslovené vyjádření nedůvěry". Své pobouření vyjádřil i statusem na sociální síti Facebook.

Schwarzenberg dále píše, že tak se s nikým jiným v politice nezachází a přirovnává to k situaci, kdy by Zeman chtěl před jednáním s politickým partnerem nejprve od dotyčného ukázat trestní rejstřík. "To je strašný úpadek. A jestli šéf klubu komunistů pan Kováčik sociálním demokratům od Miloše Zemana vzkazoval, že by měli Rusnokovu vládu přímo podpořit, tak se divím, že ta strana nepovstala jako jeden muž a nebouří se proti takovému zacházení," napsal exšéf diplomacie.

Diskuse se rozjela naplno

Tento příspěvek na Schwarzenbergově facebookovém profilu rozpoutal bouřlivou diskusi mezi dalšími uživateli. Některé z komentářů, kterých se během pár hodin nastřádalo několik set, si neberou servítky a pro ostřejší výrazy nejdou daleko. "Zeman je 'vymletej' z toho chlastu a jeho 'viróz'," napsal například uživatel Martin Urby.

"Škoda, že jste nerozpustili Parlament a nevypsali nové volby. Takhle získávají zemanovci podporu, neboť jsou nyní za zachránce a spasitele... Je to příšerné!" píše zase Eva Lukášová. "Hrůza, ale to není ještě všechno. Víte co pro nás Zeman ještě připraví?? On je snad ještě větší ředitel zeměkoule, než byl Klaus. Diktátor, samolibý nafoukanec! Čeho jsem se to dočkala!!" běduje další uživatelka Facebooku, Jiřina Hošková.

 

Zdroje: