Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Senátor Doubrava popřál Romům k Vánocům a přidal i anekdotu

Senátor Doubrava popřál Romům k Vánocům a přidal i anekdotu
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Senátor Severočechů.cz Jaroslav Doubrava v odlehčené formě popřál k Vánocům romským spoluobčanům, ale i vládě a občanům České republiky obecně.

„Cikánům či dle libosti Romům bych popřál, aby si už konečně uvědomili, že Vánoce jsou svátky klidu a míru a podle toho se ve vztahu ke svému okolí také chovali a dopřáli mír a klid domovům svých sousedů. Abych nedostával zprávy, že přepadávají i o adventu a Vánocích,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Doubrava.

Bylo by hezké poznat radost z práce

„Jinak bych jim popřál spokojené klidné prožití svátku vánočních. Přál bych jim, aby také konečně poznali, co to je za radost, když si člověk může vydělávat svou vlastní prací a nemusí být závislý na sociálních dávkách a dalších vedlejších zdrojích. A aby zjistili, jaké to je, když si člověk může Vánoce užít z plodů své vlastní práce. Také bych jim popřál, aby již neplatilo, že jednou z nejhorších zpráv v životě je, když vám Cikán řekne: ´dobré ráno, sousede´,“ popřál romským spoluobčanům severočeský senátor.

A Doubrava dodal ještě vánoční vtip: „Malý Cikán chce dostat od Ježíška vánoční dárky, a tak začíná své psaní. ´Milý Ježíšku, celý rok jsem byl hodný, nezlobil jsem, nekradl jsem a byl jsem hodný.´ Najednou se zarazí: ´Vždyť Ježíšek ví všechno... Hm, to asi nevyjde.´ Zvedne se, běží do kostela a tam ukradne sošku Panenky Marie a začíná psát znovu svůj dopis: ´Milý Ježíšku, jestli chceš ještě někdy v životě vidět svoji maminku...´“

Více čtěte na ParlamentníListy.cz