Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Šéfka studijního oddělení prý končí kvůli Řápkové

Šéfka studijního oddělení prý končí kvůli Řápkové
zdroj: tisková zpráva

Vedoucí studijního oddělení na plzeňských právech Ivana Pražáková přišla o místo. Důvodem je údajně to, že právě ona zapsala chomutovské primátorce Ivaně Řápkové zkoušku a zápočty, které možná neudělala.

Informoval o tom server iDnes s odvoláním na rektora Západočeské univerzity Josefa Průšu.

Šlo mj. o zkoušku z trestního práva, kterou měl údajně Řápkové udělit zemřelý docent Pipek. Jeho kolegové i jeho žena to ovšem důrazně popřeli. Tento zápočet prý vůbec neuděloval a seminář nevedl.

Pražáková měla zkoušku i zápočty zapsat do elektronického systému faklulty, ačkoli neměla jejïch vykonání potvrzeno v zápisech z katedry. Řápková navíc udělala údajně zkoušku a dva zápočty v jediný den, což vedoucí katedry Helena Válková před časem označila za velmi neobyvklé. "S tím jsem se na katedře ještě nesetkala," řekla Válková loni v listopadu Lidovým novinám.

Podle iDnes potvrdil odchod Pražákové proděkan fakulty Petr Bezouška: "Vedoucí studijního oddělení již paní Pražáková není, a to i přesto, že se žádného pracovněprávního provinění nedopustila. Po vzájemné dohodě toto místo opustila."

Rektor Průša ale tvrdí, že její jednání bylo v rozporu s vnitřními předpisy univerzity.

ZČU bude postupně zveřejňovat jména těch studentů plzeňských práv, kteří by měli přijít o titul - ať už v souvislosti s magisterským studiem či rigorozem. Zda bude mezi těmito jmény i Mgr. Ivana Řápková zatím není jisté. O titul JUDr. by ale měl přijít její stranický kolega a poslanec Marek Benda, který - v případě, že titul kvůli nekvalitní práci ztratí - hodlá požádat o přezkoušení.