Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Šéfka socialistických žen Jandákovi: Jsme důležité

Šéfka socialistických žen Jandákovi: Jsme důležité
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Předsedkyně sociálně-demokratických žen Jindřiška Maršová se podivila nad vyjádřením svého kolegy, poslance ČSSD Vítězslava Jandáka. Ten řekl, že nemá v politice ženy rád. Podle něj tam nepatří.

Jandákovi navíc připadají zbytečné organizace jako sociálně-demokratické ženy, nebo mládež a vadí mu kvóty, které nařizují zastoupení žen ve vládě nebo na kandidátkách.

„Ženy platí stejně jako muži daně, mají tedy stejné právo rozhodovat o politice, o osudu země. Zastoupení žen ve vládě a v parlamentu svým způsobem vypovídá o politické kultuře té dané země. Podívejte se na vyspělé evropské demokracie," řekla serveru ParlamentníListy.cz Maršová.

U zrodu mnoha politických stran stálo něžné pohlaví. „Neziskové organizace stojí na ženách, podobně tomu je i v počátcích politických stran. Podívejte se třeba na Věci veřejné. Muži se začnou zajímat, teprve když vidí, že z toho kouká pěkný kšeft," prohlásila žena, která se prohlašuje za radikální feministku. „To radikální říkám, protože tady, co není radikální, neuspěje."

Celý článek na ParlamentniListy.cz