Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Paroubka nechtějí ve vedení ČSSD. Ten se neskutečně baví

Paroubka nechtějí ve vedení ČSSD. Ten se neskutečně baví
zdroj: tisková zpráva

Bohuslav Sobotka a Michal Hašek proti sobě nepůjdou. Naopak v rámci ozdravné kůry ČSSD si navzájem nabídnou místo ve vedení strany. Ten, který bude předsedou, svému protikandidátovi nechá místo prvního místopředsedy. A podle informací ParlamentníchListů.cz mají být z vedení strany vyšachováni Jiří Paroubek a David Rath.

"To je úžasné, že mě ve vedení ČSSD nechtějí," směje se Paroubek. Mnohokrát jsem řekl, že ve vedení být nechci, proto podobná vyjádření jsou nejen trapná, jsou i redundantní (nadbytečná). Věřím, že společným postupem se oba pánové vyhnou trapným chybám minulého týdne," řekl Paroubek serveru ParlamentníListy.cz.

Tvrdík je intrikán, říká Rath

Podle Davida Ratha je jeden z iniciátorů plánu Michal Hašek ve vleku bývalého volebního manažera ČSSD Jaroslava Tvrdíka, který ho má "omotaného kolem prstu". Středočeský hejtman má evidentně stejný názor jako Petra Paroubková, která ve své knize „V botičkách od Diora" napsala, že Hašek s Tvrdíkem uzavřeli pakt po tragédii, kdy byl zastřelen Václav Kočka mladší.

"Toho večera spolu uzavřeli pakt, který se dokonal po odchodu Jiřího Paroubka. Hašek se stal takovým Tvrdíkovým kačerem na provázku. Dělal vše podle něj. Dokonce okopíroval i to, co Tvrdík dělal s oblibou. Nebral telefony. Třeba i několik týdnu," napsala Paroubková.

Celý článek na ParlamentniListy.cz