Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Adam Vojtěch má covid a home office

Adam Vojtěch má covid a home office
Adam Vojtěch, další ministr s covidem. | zdroj: Profimedia.cz

Adam Vojtěch měl pozitivní test na koronavirus. Ministr zdravotnictví o tom v neděli informoval na twitteru. Na test šel preventivně, protože se z pátku na sobotu necítil dobře. Má mírný průběh, pracovat chce z domova.

Vládu by ministrova nákaza ochromit neměla. Členové kabinetu do karantény nemusí, jsou očkováni. Hygienici však Vojtěchovy kontakty prověřují.

Vojtěch není prvním členem vlády, kteří prošli covidem. Už dříve se nakazili bývalý ministr zahraničí Tomáš Petříček, ministr vnitra Jan Hamáček, ministr obrany Lubomír Metnar, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, ministr zemědělství Miroslav Toman a ministryně práce Jana Maláčová. Nikdo z nich neměl těžký průběh choroby.

Nyní má bezpříznakový covid třikrát očkovaný prezident Miloš Zeman.

Epidemie koronaviru v Česku v posledních týdnech nabrala na rychlosti, počty odhalených nákaz se ve všední dny dostaly přes 20 tisíc. V nemocnicích podle dat ministerstva zdravotnictví v neděli leželo 5968 pacientů s covidem, 948 z nich se nacházelo v těžkém stavu a byla jim poskytována intenzivní péče.

Na pondělní jednání vlády se ministr Vojtěch chce připojit on-line. Kabinet na něm má jednat o povinném očkování některých profesních skupin a lidí starších 60 let. 

Zdroje: