Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 3°C Oblačno

Lidi, neblbněte! Bude líp. Věčný optimista Novotný

Lidi, neblbněte! Bude líp. Věčný optimista Novotný
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Herec a bavič Petr Novotný si vůbec nepřipouští to, že by měl být rok 2012 v něčem špatný a krizový. Sám razí heslo, že nic není problém a proto se diví nářkům politiků, ekonomů a i obyčejných lidí, kteří podléhají špatným zprávám šířenými médii.

Lavina pesimismu a špatných ekonomických vyhlídek se v těchto dnech řítí na naše hlavy z médií ze všech stran. Vláda nám naordinovala škrty a zdražování, nastoupí prý i další propouštění a tito nezaměstnaní pak rozšíří davy těch, kteří budou mít mnohem horší nárok na podporu od státu, než v letech minulých. Největší hrozbou roku 2012 se pak stalo slovo krize: Evropany v tomto ohledu pak nejvíc děsí krize eurozóny. Lze vůbec v tomto zmatku najít jen jednoho optimistického člověka?

Čtěte také: Matador Gott předpovídá příchod nové totality

„Já si myslím, že být pesimistou je to nejhorší, co teď právě uděláme. Já mám teorii, že když se ráno probudíme, že budeme mít blbej den, tak ho opravdu budeme mít blbej a to ani ještě nevstaneme z postele. Tohle platí na celý rok a na všechno. Totiž takhle to nejde – tedy postavit se k budoucnosti tak, že bude všechno špatně,“ spustil k tomu Petr Novotný, který se proslavil hlavně zábavnými pořady Novoty a Dobroty, které před lety vysílala televize Nova a také sérií moderací silvestrovských estrádních pořadů.

„Když si dopředu řekneme, že tenhle rok bude rok blbec, je to vůbec to nejhorší, co si do nového roku můžeme říci,“ poznamenal v lavině dalších slov bavič, který je známý tím, že i takovou známou osobnost jakou je Karel Gott přemluvil k tomu, aby se pro obecenstvo převlékl za Ivánka, tedy pohádkovou postavu z filmu Mrazík.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.