Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Kočka Grumpy vydělává víc než hollywoodské celebrity

Kočka Grumpy vydělává víc než hollywoodské celebrity
Záběr z filmu Grumpy Cat's Worst Christmas Ever | zdroj: Facebook

Kočka Grumpy přinesla své majitelce desítky milionů dolarů. S výdělkem předčila dokonce takové hollywoodské hvězdy jako Nicole Kidmanovou nebo Cameron Diazovou. Chlupatý mazlíček přitom nemusel nic dělat, vydělává totiž na svém slavném nasupeném výrazu. 

Britský lit The Daily Mirror spočítal, že si majitelka kočky Tabatha Bundesenová přišla během období mezi 2012 až 2014 na 100 milionů dolarů, což je víc, než co si za stejnou dobu vydělala řada dvounohých celebrit.

"Mohla jsem seknout s prací servírky pár dní poté, co se poprvé objevila na sociálních sítích a můj telefon prostě nepřestával zvonit," pochvaluje si osmadvacetiletá Američanka z Arizony.

Míca s pořádně naštvaným výrazem sice na sociálních sítích proslula jako Grumpy Cat, ve skutečnosti se ale jmenuje Tardar Sauce. Vůbec první její fotku zveřejnil před dvěma lety bratr Bundesenové na zábavním portálu Reddit. Kočka Grumpy se okamžitě stala celebritou. Její první video na YouTube se v současné době blíží 17 milionům shlédnutí.

zdroj: YouTube

Oficiální Grumpy Cat profil na Facebooku má přes sedm milionů fanoušků, na Instagramu sleduje mícu zhruba půl milionů lidí a na Twitteru kolem 250 tisíc. Ve Spojených státech je k dostání nepřeberné množství různých produktů s naštvaným výrazem kočky, od triček a hrnečků po sušenky a nápoje. Výrobci samozřejmě museli požádat majitelku o souhlas s použitím Grupmyho.

Další peníze má Bundesenová z reklamy pro Frieskies, ze dvou knížek o Grumpym a také z vánočního filmu Grumpy Cat's Worst Christmas Ever s naštvanou mícou v hlavní roli. 

395486_477768378925571_896922190_n Grumpy se proslavil díky takzvaným memům | zdroj: Facebook

Zdroje:
Daily Mirror