Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Hučín: Kubiceho lidé se chovali jako estébáci

Hučín: Kubiceho lidé se chovali jako estébáci
zdroj: Mediafax

Disident, politický vězeň komunismu, a bývalý kapitán BIS Vladimír Hučín zaměřený na boj s levicovým extremismem ve svém vyjádření pro ParlamentníListy.cz varoval před současným ministrem vnitra Janem Kubicem i poslancem ČSSD Františkem Bublanem.

Podle něho jsou oba zmínění muži zodpovědní za nezákonné praktiky bezpečnostních složek. Podle Hučína byl někdejší vedoucí policista Útvaru odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Kubice mimořádně aktivní v případě doposud neobjasněných bombových útoků v Přerově.

Kubiceho lidé pomáhali komunistům

„Policisté z ÚOOZ v letech 2000 až 2001 pod vedením Jana Kubiceho ve věci vyšetřování těchto teroristických útoků používali mimořádně podlé způsoby a to nikoliv pro to, aby odhalili skutečné pachatele těchto nebezpečných činů, ale především z toho důvodu, aby znemožnili dopadení těchto pachatelů, kteří byli napojeni na představitele OV KSČM Přerov a na někdejší představitele Lidových milicí a StB," řekl ParlamentnímListům.cz Hučín.

Podle Hučína Kubiceho lidé z ÚOOZ jako například poručík Martin Kraus na Kubiceho příkaz mařili vyšetřování, nutili přerovské občany pod pohrůžkou k nepravdivým výpovědím, odposlouchávali antikomunisty z řad Konfederace politických vězňů a KAN, které sledovali za pomocí zpravodajské techniky a prováděli mnoho dalších nezákonností, mnohdy schválených bývalými komunisty.

Celý článek na ParlamentniListy.cz