Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Články autora

vin

Zprávy

Problémy motorových vlaků PESA, v ČR povolení dostaly, v Německu ne

vin 12. 3. 2015
České Dráhy objednaly u polského výrobce vagóny firmy Pesa - 31 dvouvozových jednotek v hodnotě skoro 2 miliardy korun. Podle původního plánu měly vlaky jezdit mezi Chebem, Marktredwitz a Regensburgem už od prosince roku 2014. Polský výrobce Pesa však dosud nemá pro své dieselové vlakové jednotky v Německu povolení.  Länderbahn nyní ve svém tiskovém prohlášení oznámila, že namísto nich nasadí nová vozidla typu Alstom Lint41, jež by měla být dodána v období mezi březnem a červnem roku 2016. 
Zpravodajství

Aktualizováno: Vor v zakoně Soghojan zůstane zřejmě v Arménii. Čeští soudci si oddychnou

vin 31. 10. 2014
Arménská policie v Jerevanu ve čtvrtek zadržela Andranika Soghojana, takzvaného vora v zakoně odsouzeného v České republice na 22 let za objednávku vraždy. Arménská prokuratura hodlá prý českým úřadům navrhnout, aby si zločinec odpykal trest ve vlasti. A není divu, česká justice si se Soghojanem „neví rady“ už skoro jednu dekádu.
Zpravodajství

Aktualizováno: Kvůli granátu uzavřela policie část čtvrti v Plzni

vin 27. 10. 2014
Policie dnes ráno uzavřela část plzeňské čtvrti Doubravka, před místním obchodním centrem Centrum údajně ležel obranný granát. Kvůli události byla odkloněna doprava, lidé z centra evakuováni, na místo jede pyrotechnik.
Zpravodajství

Dopravu u Brna paralyzovala hromadná nehoda

vin 23. 10. 2014
Dálnice u Brna ve směru na Bratislavu je po nehodě deseti vozidel uzavřená. Podle prvních informací je na místě sedm zraněných. Policie odklání dopravu. Komunikace by měla být průjezdná nejdříve v poledne.
Zpravodajství

Policie pátrá po třináctileté dívce z Hejnic na Liberecku

vin 21. 10. 2014
Policie pátrá po třináctileté Karolíně Danešové z Hejnic na Liberecku,  kterou její matka jí pohřešuje od neděle 19. října. Žákyně sedmé třídy z domova odešla pravděpodobně s dvaadvacetiletým Michalem Hessem, který je její přítel.